img img img img img img img img img img
2019-01-02
"Rośliny włókniste w natarciu" - rozmowa z Dyrektorem IWNiRZ, dr
hab. inż. Małgorzatą Zimniewską, prof. IWNiRZ dla dziennika
RZECZPOSPOLITA
Kaszka lniana bezglutenowa

Kaszka lniana z odolejonych zmielonych brązowych nasion lnu bezglutenowa

kaszka lniana bezglutenowa

Kaszka lniana z odolejonych zmielonych brązowych nasion lnu bezglutenowa jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego zawartego w nasionach lnu.

Błonnik występuje zarówno w postaci nierozpuszczalnej, jak i rozpuszczalnej.

Podczas przygotowywania posiłków pod wpływem płynów postać rozpuszczalna błonnika lnianego łatwo pęcznieje i tworzy delikatny żel. Kaszka lniana z odolejonych zmielonych brązowych nasion lnu bezglutenowa jest także bogatym źródłem białka.

Skład: odolejone brązowe nasiona lnu.