img img img img img img img img img img
2017-09-11
Święto Ziół w Muzeum Etnograficznym w Poznaniu.
09 września 2017 r.
Kaszka lniano-owsiana
Kaszka lniano-owsiana
do zup mlecznych, kleików, jogurtów, płatków śniadaniowych


Kaszka lniano-owsiana stanowi idealnie uzupełniając się połączenie dwóch wartościowych odżywczo składników: odtłuszczonych nasion lnu i płatków owsianych.

Kasz__lnianowsia


Kaszka lniano-owsiana
jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego zawartego w nasionach lnu oraz płatkach owsianych. Błonnik w obu składnikach kaszki występuje zarówno w postaci nierozpuszczalnej, jak i rozpuszczalnej. Lniany i owsiany błonnik  rozpuszczalny podczas przygotowywania posiłków pod wpływem płynów łatwo pęcznieje tworząc delikatny żel. Kaszka lniano-owsiana jest także bogatym źródłem białka.

Skład:

  • nasiona lnu odtłuszczone 50%
  • płatki owsiane 50%

    Kaszka lniano-owsiana